Tonin Koodikärppäblogi: osa 2

Viime viikolla saatiin päätökseen ensimmäinen Koodikärppien ryhmä Kielo Growth:in tiloissa. Vaikka hommat toimivatkin hyvin myös netin välityksellä, on paikan päällä toimimisessa ihan oma tunnelmansa. Palautteissa näkyi myönteisenä Koodikärpille perinteinen rento ilmapiiri. Koodikärppien toimintaa kuvastaakin hyvin vänrikki Koskelan sanat: “Asialliset hommat suoritetaan, muuten ollaan kuin Ellun kanat.”

 

Paikan päälle siirtymisessä yhteisöllisyyden lisäksi toinen merkittävä etu oli 3D-printterit. Tätä kesää varten tilattiin 3 kappaletta Ender 3 Pro -tulostimia. Kun jaksaa hieman nähdä vaivaa, saadaan niillä aikaan todella hyvää laatua. Printterit saivat osakseen paljon huomiota ja välillä pitikin hätistää ylimääräistä porukkaa pois niiden ympäriltä. Muutama kesätyöläinen aikoi jopa ostaa kesätyöpalkoillaan itselleen printterin. Emme ota vastuuta näiden aiheuttamista äänihaitoista ja hermoromahduksista…

 

Tämän jakson aikana kasattiin taas monenlaista vempainta. 2D-porukka mallinsi leikkausta vaille valmiin WALL-E-robotin. Tarkoitus olisi laittaa sisään vielä elektroniikat ja tehdä siitä liikkuva. Peliporukka väsäsi ensimmäisellä viikolla aloitettuun vauhtijuoksupeliin päivityksiä,  muun muassa nettiin päivittyvän tulostaulukon. Siinä ohella he koodasivat myös perinteisen 2D-biljardin sekä aloittivat uuden kauhupeliprojektin. 3D-mallintajat tekivät printattavan kauko-ohjattavan Cessna-lentokoneen, puzzlebokseja sekä robottikäden. Arduinossa tehtiin mikseri, jolla saa säädeltyä eri Windows-sovellusten ääniä, sekä valokehävalaisin jossa on monia erilaisia moodeja.

Alla taas kuvia viime viikkojen projekteista: