Tonin Koodikärppäblogi: osa 4

Reilu viikko sitten saatiin pakettiin tämän kesän Koodikärpät-kesätyöhanke. Hanke meni omasta mielestäni erittäin hyvin pandemiasta huolimatta ja olen siitä hyvin kiitollinen niin meidän ohjaajillemme, kuin kesätyöläisten joukolle. Myöskään ilman Oulun yliopistoa tai Kielo Growth:in tiloja ei hanketta olisi voitu järjestää.

Siivoamisen ja viimesen palaverin jälkeen Blogin kirjoittaja siirtyi välittömästi lomamoodiin ja lähti etelä(Suomen) lämpöön. Nyt sadekelien iskiessä on sopiva aika saattaa päätökseen tämäkin tetralogia.

Viimeisillä viikoilla ei aloitettu enää mitään suurempia projekteja, vaan keskityttiin vanhojen viimeistelyyn. 2D-porukka leikkasi noin 40 levyä laserilla. Osa oli nuorten omia pieniä projekteja, mutta valmiiksi saatiin muun muassa uusia valaisimia, G-mersu ja ledinäytön runko. Myös alkukesästä mallinnettu käpylamppu saatiin leikattua valmiiksi. 3D-mallinnuksessa piirrettiin malleja Dragon Box VR-peliä varten. Blenderillä tehtiin myös erilaisia animaatioita sekä hienoja Star Wars -aiheisia 3D-malleja.

Arduinon puolella tehtiin jälleen erilaisia animaatioita ledinauhaan. Se on edelleen nuorten kestosuosikki. Ledinauhoista saatiin aikaan myös ledimatriisi, eli näyttö joka on rakennettu ledeistä. Näytön koko on noin 60x30cm ja siinä on yli 500 lediä! Myös alkukesän vending machine sai osakseen huomiota, sillä se sai vihdoin käyttöliittymän.

Peliohjelmoinnissa tehtiin peli nimeltä VR VR (Virtual Reality Valtion Rautatiet). Siinä pelaaja ohjaa junaa ja selvittää erilaisia ongelmia mitä matkalla tulee vastaan. Samalla pelaaja joutuu tarkkailemaan asiakastyytyväisyysmittaria, ja pahoittelemaan myöhästyksiä aikataulusta. Sen lisäksi taistelupeli Dragon Box VR sai uudet valikot sekä pari uutta ympäristöä.

Web-ohjelmoinnissa tehtiin laskimia sekä pankkiautomaattisovelluksia. Sen lisäksi ohjelmoitiin TO-DO-sovellus, josta halutessaan pystyy lähettämään sisältöä Google Sheetsiin. Googlesta puheen ollen, teimme myös kilpailijan Google Formsille, tottakai vain paremman (omasta mielestämme). Web-ryhmän tehtävänä oli myös tehdä Arduinon ledimatriisia varten ohjaussovellus, jolla voisi lähettää tekstiä näytölle netin kautta.

Vielä kerran iso kiitos kaikille hankkeeseen osallistuneille!