“Työjakso ylitti odotukseni. Ilmapiiri oli rento ja sain olla oma itseni.”

-Koodikärppä 2019

“Työtehtäväni olivat äärimmäisen mielenkiintoisia sekä vaativat sopivasti ajattelua.” -Koodikärppä 2019

Tykkäsin! Hyvä meininki ja tehtävänannot sekä ohjaus parempaa kuin hyvää” -Koodikärppä 2018

Tykkäsin todella paljon. Opin niin paljon uutta ja kiinnostukseni pelisuunnittelua ja -kehittelyä varten kasvoi entisestään.-Koodikärppä 2018

Mistä on kyse?

Koodikärpät on suunnattu 15-17-vuotiaille nuorille, joilla on käytössään Oulun kaupungin kesätyöseteli. Katso kesätyöseteliin liittyvät ohjeet tästä linkistä.

Koodikärpissä työskennellään 2 viikon ajan 30h/vk, kesä- ja heinäkuun aikana. Tapahtuma järjestetään Oulun yliopistolla, Fab Labin läheisyydessä.

Jos sinulla ei ole kesätyöseteliä (olet yli 18-vuotias tai et asu Oulussa), voit silti tulla mukaan Koodikärppiin. Laita viestiä info@koodikarpat.com ja kerro milloin ja mitä haluaisit tulla tekemään, niin olemme sinuun yhteydessä.

Koronavirusepidemia

Toivomme koronavirusepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen olevan ohi ennen Koodikärppien alkua. Jos näin ei kuitenkaan ole, toteutamme työskentelyn vaihtoehtoisin keinoin, kuten etätyöskentelyn kautta.

Aiheet ja projektit

Arduino ja elektroniikka

Tänä kesänä koodikärppien Arduino ja elektroniikka -ryhmä rakentaa esimerkiksi UDAR-tutkan, joka toimii ultraäänisensorilla, jota servo kääntelee. Sillä voidaan esimerkiksi skannata huoneen koko asettamalla se keskelle lattiaa. Arduino-ryhmää tarvitaan myös VR-polkupyöräpelin kehityksessä, jossa Arduinolla mitataan polkupyörän liikettä. Arduinon lisäksi elektroniikan puolella pääsee työskentelemään myös 3D-tulostimien kunnostuksessa ja robottien elektroniikan parissa.

Peliohjelmointi

Peliohjelmoinnissa pääpaino on edelleen VR-pelien kehityksessä. Tärkeimmät projektit ovat Dragon Box -taistelupelin kehitys, sekä kuntopyöräpelin kehitys. Niiden lisäksi peliohjelmoinnissa päästään kehittämään asentojen ja liikkeiden tunnistusta Vive-trackereiden avulla. Näitä tarvitaan esimerkiksi Lämäri-jääkiekkopelin kehityksessä.

Android

Android-kehityksessä tänä kesänä päästään tekemään Augmented Reality (AR) appia, jossa tietokoneella tehtyjä malleja sijoitetaan puhelimen näytön kautta “oikeaan maailmaan”. Android-puhelin myös valjastetaan peliohjaimeksi Koodikärppien uudessa partypelissä.

Web

Web-ohjelmoinnissa pääset tekemään erilaisia web-applikaatioita. Esimerkkinä viime kesänä Koodikärpissä kehitettiin palautteenantosovellus, joka toimii Google formsin tapaan. Kesällä kehitettiin myös inventaariosovellus, joka tuli Koodikärpät-kerhon käyttöön pitämään ohjaajat ajan tasalla esimerkiksi elektroniikkakomponenttien määristä varastoissa.

3D-mallinnus

3D-mallinnuksessa tuotetaan malleja peleihin ja mallinnetaan mekaanisia osia robotiikkaprojekteihin. Pelimallinnuksessa pääpaino on tuottaa malleja peliohjelmointiryhmän kehittämiin peleihin Blender-ohjelmalla. Robotiikkamallinnuksen puolella rakennetaan robottipukua vanhojen Buutti-perinteiden vaalimiseksi. Osien mallinnukseen käytetään Fusion360-ohjelmaa ja prototyyppiosia voidaan valmistaa laserleikkurilla tai 3D-tulostimella.

2D-suunnittelu ja laserleikkaus

Laserleikkuri on monipuolinen työkalu, jolla voi tehdä sekä mekaanisia osia, että näyttäviä kaiverruksia. Sen etu 3D-tulostukseen nähden on nopea osien valmistusaika. Laserilla voi tehdä kaikenlaista palapeleistä laatikoihin ja 3D-malleihin. 2D suunnittelussa pääset hyödyntämään matemaattisten taitojen lisäksi myös taiteellista puolta käyttäen apuna esimerkiksi piirtopöytää.

Hakuohjeet

  1. Täytä alla oleva hakulomake
  2. Lähetä CV:si PDF-muodossa osoitteeseen hakemukset@koodikarpat.com

Haku kesän Koodikärppiin päättyy 29.3.2020. 

Koronavirusepidemiasta johtuen emme tule järjestämään haastatteluja, vaan valitsemme kesätyöntekijät hakemuksen ja CV:n perusteella. 

Olemme valittuihin kesätyöntekijöihin yhteydessä puhelimitse hakuajan päättymisen jälkeen. Toivomme siis, että olet mahdollisimman hyvin tavoitettavissa.    

Tiedotamme valinnoista kaikkia hakijoita viimeistään 17.4.2020

Haku Koodikärppiin kesälle 2020 on päättynyt!

Valintakriteerit

  • Tärkein kriteerimme on innostus alaa kohtaan ja halu oppia, aiempaa kokemusta ei tarvita!
  • Valinnoissa huomioidaan aktiivinen osallistuminen Koodikärpät -kerhoihin syksyllä 2019.