“Työjakso ylitti odotukseni. Ilmapiiri oli rento ja sain olla oma itseni.”

-Koodikärppä 2019

“Työtehtäväni olivat äärimmäisen mielenkiintoisia sekä vaativat sopivasti ajattelua.” -Koodikärppä 2019

Tykkäsin! Hyvä meininki ja tehtävänannot sekä ohjaus parempaa kuin hyvää” -Koodikärppä 2018

Tykkäsin todella paljon. Opin niin paljon uutta ja kiinnostukseni pelisuunnittelua ja -kehittelyä varten kasvoi entisestään.-Koodikärppä 2018

Mistä on kyse?

Koodikärpät on suunnattu 15-17-vuotiaille nuorille, joilla on käytössään Oulun kaupungin kesätyöseteli. Katso kesätyöseteliin liittyvät ohjeet tästä linkistä.

Koodikärpissä työskennellään 2 viikon ajan 30h/vk, kesä- ja heinäkuun aikana. Tapahtuma järjestetään Oulun yliopistolla, Fab Labin läheisyydessä.

Jos sinulla ei ole kesätyöseteliä (olet yli 18-vuotias tai et asu Oulussa), voit silti tulla mukaan Koodikärppiin. Laita viestiä info@koodikarpat.com ja kerro milloin ja mitä haluaisit tulla tekemään, niin olemme sinuun yhteydessä.

Aiheet ja projektit 2020

Arduino ja elektroniikka

Tänä kesänä koodikärppien Arduino ja elektroniikka -ryhmä rakentaa esimerkiksi UDAR-tutkan, joka toimii ultraäänisensorilla, jota servo kääntelee. Sillä voidaan esimerkiksi skannata huoneen koko asettamalla se keskelle lattiaa. Arduino-ryhmää tarvitaan myös VR-polkupyöräpelin kehityksessä, jossa Arduinolla mitataan polkupyörän liikettä. Arduinon lisäksi elektroniikan puolella pääsee työskentelemään myös 3D-tulostimien kunnostuksessa ja robottien elektroniikan parissa.

Peliohjelmointi

Peliohjelmoinnissa pääpaino on edelleen VR-pelien kehityksessä. Tärkeimmät projektit ovat Dragon Box -taistelupelin kehitys, sekä kuntopyöräpelin kehitys. Niiden lisäksi peliohjelmoinnissa päästään kehittämään asentojen ja liikkeiden tunnistusta Vive-trackereiden avulla. Näitä tarvitaan esimerkiksi Lämäri-jääkiekkopelin kehityksessä.

Android

Android-kehityksessä tänä kesänä päästään tekemään Augmented Reality (AR) appia, jossa tietokoneella tehtyjä malleja sijoitetaan puhelimen näytön kautta “oikeaan maailmaan”. Android-puhelin myös valjastetaan peliohjaimeksi Koodikärppien uudessa partypelissä.

Web

Web-ohjelmoinnissa pääset tekemään erilaisia web-applikaatioita. Esimerkkinä viime kesänä Koodikärpissä kehitettiin palautteenantosovellus, joka toimii Google formsin tapaan. Kesällä kehitettiin myös inventaariosovellus, joka tuli Koodikärpät-kerhon käyttöön pitämään ohjaajat ajan tasalla esimerkiksi elektroniikkakomponenttien määristä varastoissa.

3D-mallinnus

3D-mallinnuksessa tuotetaan malleja peleihin ja mallinnetaan mekaanisia osia robotiikkaprojekteihin. Pelimallinnuksessa pääpaino on tuottaa malleja peliohjelmointiryhmän kehittämiin peleihin Blender-ohjelmalla. Robotiikkamallinnuksen puolella rakennetaan robottipukua vanhojen Buutti-perinteiden vaalimiseksi. Osien mallinnukseen käytetään Fusion360-ohjelmaa ja prototyyppiosia voidaan valmistaa laserleikkurilla tai 3D-tulostimella.

2D-suunnittelu ja laserleikkaus

Laserleikkuri on monipuolinen työkalu, jolla voi tehdä sekä mekaanisia osia, että näyttäviä kaiverruksia. Sen etu 3D-tulostukseen nähden on nopea osien valmistusaika. Laserilla voi tehdä kaikenlaista palapeleistä laatikoihin ja 3D-malleihin. 2D suunnittelussa pääset hyödyntämään matemaattisten taitojen lisäksi myös taiteellista puolta käyttäen apuna esimerkiksi piirtopöytää.

Hakuohjeet

Haku ensi kesän Koodikärppiin alkaa alkukeväästä 2021. Tilaa Uutiskärpät, niin kuulet uutiset ensimmäisenä!

Uutiskärpät

Valintakriteerit

  • Tärkein kriteerimme on innostus alaa kohtaan ja halu oppia, aiempaa kokemusta ei tarvita!