Tonin Koodikärppäblogi: osa 1

Koodikärppien ensimmäinen porukka alkaa olla työnsä loppusuoralla. Nämä pari ensimmäistä viikkoa ovat olleet etänä ja opetus on tapahtunut pääosin Discordin välityksellä. Sekä Discord että kouluttajat ovat onnistuneet tehtävissään mainiosti, sillä nuoria on saatu oppimaan, innostumaan ja uppoutumaan omiin projekteihinsa myös netin välityksellä. Onpa käynyt niinkin että viikonloppunakin on koodattu, kun ei ole malttanut jättää omaa puhelinappia kesken.

Eilen pidettiin myös tiedekuntaesittely, jossa esiteltiin tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan aloja. Tunnelma oli Koodikärpille perinteiseen tyyliin rento, ja nuoret rohkenivat juttelemaan esityksen chatissakin. Myös esittelyn jälkeen saatiin positiivista palautetta ja kysymyksiä, joista heijastui mielenkiinto tekniikan mahdollisuuksiin.

Kahden ensimmäisen viikon aikana on saatu monenlaista projektia käyntiin, ja ollaanpa saatu jotain valmistakin. 2D- ja 3D-mallinnuksessa on tehty laserleikattavaa shakkipeliä, kolatölkkejä ja pelimalleja. Androidissa puolestaan on koodailtu laskimia, sekä laskettu instagram-seuraajia. Arduinossa on väsätty ilmakosteuden ja lämpötilan mittaajaa sekä soitettu Darudea. Peliporukka on väsännyt omaa dungeon-peliään, heitellyt paperilennokkeja, sekä hyppinyt jäniksen lailla omassa vauhtijuoksupelissään.

Vaikka etätöiden ei ole annettu hidastaa kärppien vauhtia, olemme kuitenkin tyytyväisiä että ensi viikolla pääsemme aloittamaan lähityöt ensimmäisten ryhmien kanssa Kielon valmennustiloissa.

Tässä kuvia ensimmäisten viikkojen projekteista: